top of page

Voorgerechten/Hapjes

Elke BBQ begint met wat voorgerechten of hapjes. Het is gedaan met ons propvol te steken met stokbrood terwijl we wachten tot het vlees klaar is!
Met deze recepten tover jij in een handomdraai hapjes op tafel waarvan je gasten versteld gaan staan!

Erwtensoep

Deze erwtensoep is niet weg te denken uit onze wintertijd en iedereen heeft zo zijn eigen recept. Ik heb deze soep gemaakt met het recept dat mij altijd is aangeleerd en dit wil ik nu ook met jullie delen.

TOINK-balls

TOINK in plaats van MOINK, het werkt!!

Brisket Burnt Ends

Burnt Ends van buikspek hebben we al eens gehad, maar niets kan tippen aan het origineel. Burnt Ends van een Full Packer brisket!
Ik krijg het water al weer in de mond bij het uittypen van dit recept, zo lekker waren ze!

Gegrilde tomatensoep

Voorgerechten op de BBQ moeten niet altijd hapjes zijn, je kan ook perfect soep serveren.
In dit recept leg ik echt alles op mijn BBQ, dit geeft het geheel een super lekkere grill/rook-smaak.
Indien je een vegetarische versie wil maken van deze soep kan je de balletjes links laten liggen natuurlijk.

Rib Fingers

Sommige mensen peuzelen graag aan hun ribben terwijl anderen er dan weer een hekel aan hebben. Bij jij zo iemand? Dan is dit recept echt iets voor jou!
Deze rib fingers zijn heerlijk als hoofdgerecht maar je kan ze ook als hapje maken.

Bacon Oreo???

Dit gerecht is tegenwoordig echt een hype in de BBQ-community. Je zou denken: die combinatie kan toch niet lekker zijn? Om eerlijk te zijn dacht ik dat eerst ook, toen ben ik beginnen nadenken. Zoet maar toch hartig, hoe verkeerd kan het zijn? Ik heb de proef op de som genomen en ik moet zeggen: ik vind ze heerlijk!

Raclette toast

Wie winter zegt, zegt raclette kaas. Een heerlijk stukje kaas dat zo wegsmelt!
Met deze toast haal je de kerstmarkt of de après-ski op je bord! Dit recept is zo makkelijk, je moet het zeker eens proberen!

Witte Pens Toast

De inspiratie van dit recept komt uit het boek Black Smoke door Jord Althuizen. Hij maakt hier een Pinxtos van gerilde zwarte pens met gerookte foie gras.
Aangezien niet iedereen even verzot is op zwarte pens gebruik ik hier de witte variant. Met een gegrilde appel als basis en de rauwe prei als topping heeft dit gerecht een mooie, gebalanceerde smaak.

Gerookte noten

Heb je nog wat noten liggen en weet je niet wat je er mee kan doen? Simpel! Lichtjes laten roken en je hebt een super lekker borrelhapje!

Yakitori Chicken

In dit recept maak ik 3 soorten yakitori chicken. Elk met zijn eigen smaak en hemels om op tafel te zetten met een fris pintje.

bottom of page