top of page

Zeewolf met spitskool

IMG_0239.JPG

Zeewolf heeft een heel zachte smaak, daarom combineert hij perfect bij wat gegrilde spitskool. Doe er een kruidenkorstje op en je hebt een volledige maaltijd dat ook nog eens in je Ketodieet past!

Ingrediënten

(2 personen)

- 2 Zeewolf filets
- 1 spitskool
- Een handvol hazelnoten
- Een handvol peterselie
- Mosterd
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Sojasaus
- Je favoriete BBQ-rub

Moeilijkheidsgraad:

Bereidingswijze: 

Gemakkelijk

Indirect

Voorbereidingstijd:

10 min

Gaartijd:

35 min

Gebruikt toestel:

Vis, Fish, Pellet Smoker, GMG, Zeewolf, Sea Wolf, Spitskool, Pointed Cabbage

Bereidingswijze

1. Bereid een BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C. Zelf heb ik een pellet smoker gebruikt, hierbij stel ik de temperatuur met stappen van telkens 20°C verschil in op 180°C. Dit doe ik om mijn BBQ niet meteen te hard te laten werken, dit kan een ophoping van pellets veroorzaken met een verstopping tot gevolg.

2. Snij de spitskool in plakjes van ongeveer 2cm dik. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met je favoriete BBQ-rub.
Zelf heb ik Braairub nr.3 van De Fik Erin gebruikt. Deze rub combineert echt goed met de spitskool.

3. Leg de spitskool op de BBQ en laat rustig garen.

4. Hak de hazelnoten en peterselie. Doe ze in een kom en meng met 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Het moet een smeuïg geheel worden die je mooi over de zeewolf kan lepelen.

5. Leg de zeewolf in een hitte bestendige schaal en schep de hazelnootmengeling er over. Je moet hier niet proper te werk gaan, de stukjes die van je vis vallen kan je gebruiken als krokante garnituur bij het dresseren van je bord.

6. Zet de schaal met zeewolf in de BBQ en laat ongeveer 35 minuten garen.

7. Meng ondertussen 2 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel balsamicoazijn. Wanneer je met een tandenstoker makkelijk door de stam van de spitskool kan prikken smeer je hem in met deze saus.

8. Haal alles van de BBQ. We gaan nu ons bord dresseren.
Leg de spitskool eerst op het bord, drapeer daar de zeewolf over en werk af met wat krokante korstjes die zijn achter gebleven in je ovenschaal.
Smakelijk!

IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
bottom of page