top of page

Pulled Pork

IMG_0239.JPG

Ik realiseerde mij overlaatst dat ik nog geen recept voor Pulled Pork in mijn blog heb! Schandalig!!
Toen ik me dit realiseerde ben ik meteen in de auto gesprongen en naar een slager hier in de buurt gereden voor een hele Boston Butt.
Een Boston Butt is een volledige varkensschouder met het schouderblad er nog in. Dit stuk vlees is echt een smaakbom en is perfect om pulled pork van te maken!

Ingrediënten

na

- 1 Boston Butt (5,2kg)
-- Je kan ook een spieringgebraad of een procureur gebruiken
- Een fileermes
- 400ml cola
- 400ml whiskey (Jack Daniels Honey)
- Een injecteerspuit
- Je favoriete BBQ Rub (Captain's Luck)
- Aluminiumfolie / Butcher's Paper
- Een kernthermometen (IBBQ-4T)

Moeilijkheidsgraad:

Bereidingswijze: 

Voorbereidingstijd:

Gaartijd:

Gebruikt toestel:

Moeilijk

Indirect

1 h

13 h

Pork, Varken, Pellet Smoker, GMG, Pulled Pork

Bereidingswijze

1. Neem je stuk vlees en begin met alle randen en dikke stukken vet van het vlees te snijden met je fileermes.
Als je een Boston Butt gebruikt kan je de "money muscle" vrijmaken zodat hij wat meer rook kan opvangen. De money muscle bevindt zich aan de overzijde van het uiteinde van het schouderblad.

2. Meng in een kom de cola en whiskey en zuig deze op met je injecteerspuit. Maak met je spuit een raster over heel je vlees en injecteer het mengsel. Wees niet bang dat er te veel van je cocktail terug uit het vlees komt. De rub gaat dit vocht gebruiken om zich vast te hechten aan het vlees.

3. Bereid een BBQ voor om indirect te gaan roken op 110°C. Dit doe je door in een kogel BBQ met de snake methode te werken, je kan hier meer over lezen in mijn blog.
Bij een kamado doe je dit door je deflector plate in de BBQ te leggen en hem op temperatuur te laten komen.
Ik heb een pellet smoker gebruikt waar ik mijn temperatuur via een controller kan ingeven (lazy, I know)

4. Terwijl je BBQ op temperatuur aan het komen is gaan we het stuk vlees rijkelijk bestrooien met onze rub. Ik heb Captain's Luck gebruikt, 1 van mijn favoriete rubs.

5. Wanneer de BBQ op temperatuur is leggen we ons stuk vlees op de indirecte zone. Steek je kernthermometer diep in het vlees en laat roken tot een kerntemperatuur van 72°C.

6. Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 72°C heeft zit hij in de "zone". Dit wil zeggen dat al het vet aan het smelten is. Tot dit gebeurd is zal de temperatuur niet meer stijgen.
Om dit proces wat te versnellen gaan we het vlees inpakken met aluminiumfolie of butcher's paper. Als je nog wat cola en whiskey over hebt kan je dit bij in het pakketje doen.

7. Leg het ingepakte vlees, met de thermometer er nog in, terug op de BBQ en laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 92°C.
Wanneer het vlees deze temperatuur heeft haal je hem van de BBQ en laat je hem een uur! rusten.

8. Na een uur gaan alle sappen in het vlees wat tot rust gekomen zijn en is hij niet te warm om te pullen. Trek met je vingers of met een paar klauwen het vlees uit elkaar in mooie draadjes. Je kan dit vlees meteen consumeren of je kan het in porties verdelen en invriezen voor later.

IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
bottom of page