top of page

3-2-1 Ribs

IMG_0239.JPG

Spareribs, een echte klassieker in het BBQ-landschap. Meestal worden ribben op de 3-2-1 methode klaargemaakt. Dit wil zeggen dat we ze 3 uur roken, 2 uur ingepakt laten garen en 1 uur afgelopen/lakken. Echter is duurt dit veel te lang voor onze kleine spareribs. Daarom kies ik er voor de 2,5-1,5-0,5 methode. Deze gaat iets sneller en onze ribben zijn even lekker!

Ingrediënten

(1 persoon)

- 1 rack spareribs
- Botermes
- Mosterd
- Je favoriete BBQ-Rub (Sticky Ribs van Not Just BBQ)
- 100ml Whiskey (Jack Daniels Honey)
- 100ml Cola
- Bruine suiker
- Boter
- Honing

Moeilijkheidsgraad:

Bereidingswijze: 

Voorbereidingstijd:

Gaartijd:

Gebruikt toestel:

Gemiddeld

Indirect

30 min

4 h

Kogel BBQ, Pork, Dinner, Lunch, Spareribs, Varken, Avondeten

Bereidingswijze

1. Bereid een BBQ voor om te gaan roken voor een langere tijd op ongeveer 115°C. Ik heb de snake methode gebruikt in een kogel BBQ. Meer informatie over deze methode kan je terug vinden in mijn Tips & Tricks blog.

2. Voordat we de ribben gaan kruiden moeten we eerst het vlies onder aan de ribben verwijderen (dit houdt de rook en ook de smaak tegen). Dit doen we door met een botermes tussen de ribben en het vlies te steken en je mes wat omhoog te wrikken. Wanneer je genoeg houvast hebt aan het vlies kan je deze los trekken.

3. Smeer de ribben in met mosterd, dit is puur om de rub vast te laten plakken aan het vlees. Voor de rest geeft de mosterd niet te veel smaak af.

4. Kruid de ribben royaal met je favoriete BBQ-rub. Vergeet de onder- en zijkant niet!

5. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je je ribben op het rooster in het midden van de snake. Spuit je ribben om het kwartier in met een mengsel van whiskey en cola. Dit zorgt er voor dat de rook mooi aan de ribben gaat blijven plakken.

6. Na 2,5u haal je de ribben van de BBQ. Leg ze met de vleeskant naar beneden op een vel aluminiumfolie en doe er de bruine suiker, boter en honing bij. Je kan eventueel ook de overschot van het spray-mengsel toevoegen.

7. Vouw het vel aluminiumfolie dicht, zelf gebruik ik 2 vellen aluminiumfolie om de kans op scheuren te verkleinen. Leg het pakketje op de BBQ.

8. Na 1,5u zijn de ribben klaar om uitgepakt te worden. Het vlees zou nu mooi terug getrokken moeten zijn en de botjes zichtbaar. Leg ze terug op de BBQ en smeer ze in met je favoriete BBQ-saus

9. Na een half uur is de saus mooi dik geworden en zijn je ribben klaar om te serveren.
Smakelijk!

IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
bottom of page