top of page

VARKEN

Spareribs, buikribben, pulled pork, varkenshaasje, etc. We kennen ze allemaal, maar wat zijn nu de geweldige manieren om deze klaar te maken? Die vind je hier!

Pulled Pork

Ik realiseerde mij overlaatst dat ik nog geen recept voor Pulled Pork in mijn blog heb! Schandalig!!

3-2-1 Ribs

Spareribs, een echte klassieker in het BBQ-landschap. In dit recept gebruik ik "Sticky Ribs" rub en honing.

Kotelet met gegrilde sperzieboontjes

Sperzieboontjes worden bij ons meestal gestoofd in wat water, maar wist je dat je ze ook perfect kan grillen?

Zwarte pens met rode biet

Zwarte pens moet je niet altijd met appelmoes eten. Dit recept met gemarineerde appeltjes en gemarineerde rode biet geeft hier een mooie draai aan.

Varkenshaasje met zoete aardappel

Varkenshaasje is één van mijn favoriete stukken vlees! Met de tijm en mozzarella geef je er een kleine Italiaanse twist aan en tover je zo een mooi en (h)eerlijk gerechtje op tafel!

Witte Pens Toast

De inspiratie van dit recept komt uit het boek Black Smoke door Jord Althuizen. Hij maakt hier een Pinxtos van gerilde zwarte pens met gerookte foie gras.
Aangezien niet iedereen even verzot is op zwarte pens gebruik ik hier de witte variant. Met een gegrilde appel als basis en de rauwe prei als topping heeft dit gerecht een mooie, gebalanceerde smaak.

Varkenshaas met maple glazed carrots

Varkenshaas is een heel dankbaar stuk vlees, je kan er niet veel verkeerd mee doen en het leunt zich ook nog eens super aan het culinaire aspect van BBQ.
De maple glazed carrots, in combinatie met de varkenshaas, zorgen voor een (lockdown)feestje in je mond!

Cheese dog met spek

De avonden worden korter en kouder. Je krijgt meer en meer zin in het eten van de kerstmarkt. Helaas zullen deze door de rare tijden van nu waarschijnlijk niet mogen door gaan. Vandaar dit receptje om de kerstmarkt naar je thuis te halen!

Queso: Chorizo

Het is een hype in de States: queso. Een spicy Tex-Mex kaasdip. Opeens gaat het overal overheen en wordt alles erin gedipt. Dus lang niet meer alleen nachos.

Choripán: Witte Pens

Dit gerecht is zeer lekker en je begrijpt meteen waarom het zo een succes is in Argentinië.

bottom of page