top of page
  • Foto van schrijverRokketQ

Tips & Tricks: Snake methode

Nog heel vaak zie ik deze vraag voorbij komen: wat is de snake methode en hoe werkt het?

In deze tips & tricks licht ik deze methode even toe.

De snake methode leent zijn naam aan zijn vorm en is uiterst geschikt voor langere sessies. Persoonlijk is dit mijn favoriete methode voor langere sessies zoals bij ribben of pulled pork.

 

DE OPZET

Maak met briketten een mooie halve maan van 2 rijen dik rondom de rand van de BBQ. Leg er nog een rij boven op en verdeel wat chuncks rookhout over het eerste deel van de snake. Zet in het midden van de BBQ een bakje met water. Het water dat je gebruikt is ook van belang: gebruik nooit koud water, dit zal meer energie van je BBQ vragen omdat hij eerst het water moet gaan opwarmen. Gebruik liever lauw water, dit is al warm en zorgt voor een stabielere temperatuur.

Indien je een weber premium gebruikt heb je er een handige diffuserplate bij gekregen. Deze rust op een ronde ring, deze kan je gebruiken als leidraad om je snake op te bouwen.

 

AANSTEKEN

Vul een kolenstarter met een 5-tal briketten en steek deze aan. Wanneer de briketten witheet zijn leg je ze voorzichtig aan het begin van de snake. Doe je BBQ dicht en geef hem de kans om de snake aan te steken.

 

AAN DE SLAG

Je hebt nu een mooie manier om je BBQ lang op lage temperatuur te houden met in het midden een indirecte zone. Hier kan je je vlees op leggen om te laten roken zo lang je maar wil. Indien je merkt dat je snake bijna op zijn einde is en je nog lang niet de gewenste garing hebt kan je aan het einde van de snake nog wat briketten leggen. Let wel op dat je je rooster wat meedraait zodat je vlees altijd mooi op het indirecte deel ligt.

 

TEMPERATUUR STABIEL HOUDEN

Om je temperatuur stabiel te houden houden ga je de onderste schuif een klein beetje open zetten, zo is er lucht toevoer, en ga je spelen met de margrietschijf. Via deze schijf kan je de luchtafvoer verder open en dicht zetten naargelang de temperatuur die je nodig hebt.

256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page