top of page
  • Foto van schrijverRokketQ

Review: Longstreet smokers Beech wood

Ik heb een tijdje geleden een pakketje opgestuurd gekregen van Longstreet Smokers.

In het pakketje zaten 2 zakjes met rooksnippers (Beech en Appel), elk voorzien van een mooi label met het logo van Longstreet Smokers en het type hout.

In deze review ga ik de Beech-snippers bespreken.

 

Eerste indruk

Toen ik het zakje met snippers open deed was de eerste indruk dat het een beetje muf rook. Dit kan natuurlijk komen doordat het pakje door de leverancier in mijn brievenbus gepropt was en door de regen redelijk nat geworden is.

De snippers zelf waren van een goed formaat. Vaak zie je snippers met een grote variatie in groottes, dat is bij deze snippers niet het geval. Ze zijn allemaal mooi even groot wat voor een gelijkmatige verbranding gaat zorgen en een constante rooktoevoer.

 

Het gebruik

De snippers heb ik getest met een mooi stukje lamsrack. Als je het volledige recept wil kan je dit op deze pagina vinden.

Ik heb ervoor gekozen om de snippers niet te weken in water, dit kan de smaak van het hout wat verstoren, maar ze in te wikkelen in wat aluminiumfolie en ze zo tussen de kolen te leggen. Op deze manier kan ik de snippers beschouwen alsof ze een chunk zijn.

Het pakje had even nodig om warm te worden maar wanneer het zo ver was kwam er mooi wat rook af. De rook zelf heeft een zuivere houtachtige geur en een mooie kleur, de smaak in het vlees was redelijk subtiel en zeker niet overheersend.

 

Pro's

  • Goed formaat van snippers

  • Een heel subtiele smaak

  • Een lekkere geur eenmaal aan het roken

  • Een mooie structuur in het hout

 

Contra's

  • Het hout is lucht gedroogd wat op latere tijd eventueel voor schimmel kan zorgen

  • Geen certificering dat er geen pesticiden zijn gebruikt (na navraag bij verschillende distributeurs)

  • De geur van het hout in hun verpakking was een beetje muf

 

Wat kan beter

Op zich is dit een goed product: de smaak zit goed, de geur zit goed, een mooie grootte van de snippers. Het enige wat ik hierop kan aanmerken is dat er meer ingezet kan worden op certificering en dat het proces misschien van lucht gedroogd naar oven gedroogd kan worden. Dit zorgt er voor dat de kans op schimmels nagenoeg nihil is.


Voor de rest: keep on going guys!

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page