top of page
  • Foto van schrijverRokketQ

Review: Handschoenen

Het was bijna Kerstmis en mijn vorige handschoenen, goedkope uit de action, waren compleet versleten: er zaten overal gaten in en de hitte tegenhouden deden ze echt niet meer. Laat ik dan maar eens nieuwe handschoenen op mijn verlanglijstje zetten dacht ik dan. Een paar weken later lag er onder de kerstboom inderdaad een pakje met nieuwe handschoenen!

Mijn bevindingen vind je hieronder.

 

Eerste indruk

De handschoenen voelen heel ruw aan en wanneer je ze aan doet komen ze bijna tot aan mijn ellenboog. Ze beschermen dus veel meer dan enkel je hand, ga ik nu eindelijk terug haar op mijn armen krijgen?

Na een eerste test merk ik, per ongeluk, dat ze niet echt snijvast zijn. Ik ben namelijk met de handschoenen aan tegen een scherpe kant gelopen en er was meteen een mooie hap uit de handschoen. Maar zijn ze dan wel hittebestendig?

Tijd om te proef op de som te nemen!

 

Het gebruik

Tijdens het maken van mijn erwtensoep vond ik de uitgelezen kans om deze handschoenen eens te testen. Het gietijzer van de dutch oven kan namelijk super warm worden.

Wanneer ik handelingen deed met de dutch oven voelde de handschoenen in het begin gewoon warm aan. Echter na een tijdje (1 minuut) begon deze warmte te branden. Tot zo ver de hittebestendigheid van de handschoenen.

Bij een tweede test met mijn beef tortilla's heb ik de handschoenen aangedaan wanneer ik het vlees aan het draaien was, etc. Hierbij verraste de handschoenen mij. Na de vorige test dacht ik dat ze helemaal niet hitte bestendig waren maar nu voelde ik helemaal niets van de hitte van het vuur. Waarschijnlijk zal het gietijzer bij de vorige test veel warmer geweest zijn dan de isolatiewaarde van de handschoenen.

 

Pro's

  • De handschoenen zijn redelijk groot waardoor ze ook je onderarm mooi beschermen;

  • Bij 'normale' handelingen beschermen ze heel goed tegen de hitte.

 

Contra's

  • Best geen handelingen met gietijzer uitvoeren, deze branden zo door de handschoenen;

  • Snij vast zijn de handschoenen ook niet, ik had er al meteen een mooie hap uit.

 

Wat kan beter

Er is heel veel dat beter kan met deze handschoenen, volgens mij is de isolatie tussen de buitenwand en de binnenvoering niet zorgvuldig geplaatst en krijg je hierdoor verschillende hotspots in de handschoenen.

Voor 'normale' handelingen met een tang of een borstel is de hitte helemaal geen probleem, dit gaan dan ook de voornaamste momenten zijn dat ik deze handschoenen ga gebruiken.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page