top of page
  • Foto van schrijverRokketQ

Review: Braairub no.4

Door de vele lovende reacties op social media ben ik overstag gegaan. Braairub no.4 van De Fik Erin moest in mijn kruidenkastje staan. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben naar premiumbbq.be gegaan en heb me deze meteen aangeschaft.

 

Eerste indruk

De rub komt in een handig potje met strooi deksel waardoor je makkelijker kan doseren. Vanaf dat je het potje opent, mijn god, wat een geur!! Zo sensationeel en door de rooibos en sumac waan je je meteen in Afrika. De rub zelf is redelijk grof waardoor je hem ook perfect kan mengen met wat olie en als marinade gebruiken.

De eerste smaaktest deed mijn enthousiasme alleen maar groeien, na de geur was ook de smaak geweldig! Tijd om het product te testen!

 

Het gebruik

Allereerst ben ik, door aanraden van GHENTlemensbbq, begonnen aan gegrilde aardappels (het volledige recept vind je op deze pagina). De Afrikaanse toets van de kruiden is echt een meerwaarde voor deze aardappels!

Omdat ik deze rub meestal in combinatie zie met groenten ben ik aan de slag gegaan met een stukje kalkoen, ik wou eens zien hoe deze rub werkt in combinatie met een stukje gevogelte en ik moet zeggen: ik was aangenaam verrast. Het ontbreken van suikers in deze rub maakt hem uitermate geschikt om direct te grillen.

 

Pro's

  • De rub is grof van structuur waardoor je hem ook als marinade of saus kan gebruiken

  • Het ontbreken van suiker maakt hem enorm geschikt om rechtstreeks boven de kolen te grillen

  • De Zuid-Afrikaanse toets is een meerwaarde aan zowel groenten als vlees of vis

 

Contra's

  • Als je een beetje overdrijft met deze rub overheerst hij het hele gerecht.

  • Hij is heel snel op, maar dat komt omdat hij zo goed is

 

Wat kan beter

Er is helemaal niets aan te merken op deze rub. Hij is gewoon top en echt een aanrader voor iedereen!


Kortom: deze rub is een allrounder!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page