top of page

Kipfilet met chorizo en kaas

IMG_0239.JPG

Ik zag overlaatst een filmpje op facebook over een kok die kipfilet insneed en hem vulde mozzarella en chorizo. Nadien deed hij deze in een ovenschaal met wat tomatensaus en ging het geheel de oven in. Dat moet ook lukken op de BBQ; dacht ik. Zo gezegd zo gedaan, ik heb het gerechtje een beetje naar mijn hand gezet door er nog wat bloemkoolsteak aan toe te voegen en het geheel te roken. Het volledige recept lees je hieronder!

Ingrediënten

(2 personen)

- 2 kipfilets
- 1 pakje chorizo
- 1 pakje Passendaele kaas
- 1 Bloemkool
- Je favoriete BBQ-rub voor kip
- Je favoriete BBQ-rub voor groenten
- Olijfolie

Moeilijkheidsgraad:

Bereidingswijze: 

Voorbereidingstijd:

Gaartijd:

Gebruikt toestel:

Gemiddeld

2-zones

30 minuten

40 minuten

Dinner, Pellet Smoker, GMG, Kipfilet, Chicken, Bloemkool, Cauliflower, Kaas, Cheese, Chorizo

Bereidingswijze

1. Bereid een BBQ voor om indirect te grillen op 200 °C. Zelf heb ik een pellet smoker gebruikt, hierbij stel ik de temperatuur met stappen van telkens 20°C verschil in op 200°C. Dit doe ik om mijn BBQ niet meteen te hard te laten werken, dit kan een ophoping van pellets veroorzaken met een verstopping tot gevolg.

2. Maak om de 2 cm een inkeping in de kip, let op dat je niet volledig door de kip snijdt.
Vul de inkepingen met de kaas en chorizo. Kruid het geheel met je favorieten BBQ-kruiden voor kip. Ik heb hier de "Spanish Delight" van No Rubbish gebruikt. De saffraan in deze rub combineert super met de chorizo en kaas.

3. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je de kipfilet op de indirecte zijde. Indien je geen pellet smoker gebruikt kan je nu een blokje rookhout op de kolen leggen. Ik zou gaan voor een zoetere houtsoort zoals appel of kers.
Laat de kip ongeveer 40 minuten garen.

4. Haal de bladeren van de bloemkool en snij deze in steaks van ongeveer 2 cm dik. Zelf had ik een kleinere bloemkool met een dunnere stam, hierdoor heb ik maar 2 steaks uit de bloemkool kunnen halen.
Gooi de roosjes niet weg! Deze kan je ook op je BBQ leggen om mee te laten garen.
Besprenkel de bloemkoolsteaks met wat olijfolie en je favoriete BBQ-rub voor groenten. Hier heb ik de "Hardcore Jaws" van No Rubbish gebruikt.

5. Leg de bloemkool op de warmere zone van de BBQ, bij een kogel BBQ of kamado is dit rechtstreeks boven de kolen en bij een Pellet- of Offset smoker is dit het dichtste bij de warmtebron.
Grill de bloemkoolsteaks op een Kogel BBQ of Kamado tot je mooie grillijnen krijgt en verplaats ze nadien naar de indirecte zone. Bij een Pellet- of Offset smoker laat je hem ongeveer 30 minuten liggen, draai hem na 20 minuten om.

6. Wanneer de kip een kerntemperatuur van ongeveer 70°C heeft haal je alles van je BBQ.
Dresseer je bord en smullen maar!
Smakelijk!

IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
IMG_0239.JPG
bottom of page