top of page

Bibliotheek

Recepten komen natuurlijk niet vanzelf, hiervoor doe ik meestal beroep op verschillende (al dan niet BBQ gerelateerde) kookboeken. Hieronder kan je een lijstje vinden met wat ik zoal in mijn boekenkast heb staan.

SG1.jpg
Smokey Goodness

Dit boek is een must-have voor elke BBQ-liefhebber. Ik heb hier enorm veel uit geleerd en kijk er nog steeds elke week in om inspiratie te halen.

SG2.jpg
Smokey Goodness 2

Met dit boek is de wereld van asado voor mij open gegaan. Ik wist nog niet hoe veelzijdig je kon zijn met het grillen op een open BBQ.

SG3.jpg
Smokey Goodness 3

Braai, dat was voor mij een compleet onbekend begrip. Tot ik dit boek heb gekocht. Man wat een lekkere gerechten kan je hier op maken!

SG4.jpg
Smokey Goodness: Winter BBQ

Winter BBQ was mij al bekend, maar door dit boek ben ik me meer gaan verdiepen in de wild-gerechten en het koken met gietijzer.

SG5.jpg
Smokey Goodness: No Worries BBQ

BBQ'en en geen zorgen hebben? Zalig! Dit boek heeft me doen inzien dat er ook recepten zijn waarbij je de BBQ het werk laat doen en jij gewoon bij je gasten kan gaan zitten.

SG6.jpg
Smokey Goodness: Burgers & Bites

Voor dit boek deed ik alles low & slow. Nu gaat er ook regelmatig een burgertje hot & fast! Zeer leuk boek met super lekkere snacks en burgers!

SG8.jpg
Smokey Goodness: BBQ Feast on Fire

Voor als het eens wat bombastischer mag. Dit boek gebruik ik niet alleen als inspiratie voor wat grotere gerechten maar ook voor de kleinere gerechten voor een Brunch of Lunch.

SG7.jpg
Black Smoke: BBQ, Booze & Attitude

Culinair BBQ was geen vreemde voor mij. Door mijn ervaring bij Smokey Diem heb ik al een aantal mooie gerechten klaar gemaakt. Dit boek heeft mij meer inzicht gegeven in de mise-en-place en het belang van een goede voorbereiding.

Lennox Hastie.jpg
Op zoek naar het vuur

Bij het zien van Chef's Table: BBQ zat ik met open mond naar het scherm te staren bij de aflevering van Lennox. Toen was het duidelijk: Ik moest en zou dit boek in mijn bibliotheek hebben.

streetfood & snacks.jpg
Streetfood & Snacks

Snelle recepten die je zo uit het vuistje kan eten. Dat heb ik geleerd uit dit boek. Menig recept dat op deze website verschenen is of gaat verschijnen zal gebaseerd zijn op een recept uit dit boek.

vuur en vlam.jpg
In Vuur en Vlam

Standaard BBQ, een simpel begrip zou je denken. Maar als je meer met de culinaire kant bezig bent dan verlies je soms de simpele dingen uit het oog. Daar helpt dit boek mij mee.

zout op het vuur.jpg
Zout op het vuur

Vol bewondering heb ik naar het eerste seizoen van Grillmasters gekeken. Wat deze mannen allemaal klaarspeelde op open vuur was voor mij wonderbaarlijk! Dat wil ik zelf ook eens proberen!

de perfecte barbecue.jpg
De perfecte barbecue

Hoe maak je juist het vuur aan? Hoe controleer je de temperatuur? Dit boek heeft het mij allemaal geleerd!

bbq en bier.jpg
Barbecue & Bier

Net zoals BBQ heeft bier me ook altijd geïnteresseerd. In dit boek ben ik verrassende recepten met bier tegengekomen. Zeker een aanrader!

Dutch oven.jpg
Dutch Oven

Sinds Smokey Goodness: winter BBQ ben ik in het bezit van een dutch oven, alleen had ik hier niet veel ervaring mee. Daar heeft dit boek mij super mee geholpen!

bier zkt vis.jpg
Bier zkt Vis

Visgerechten zijn niet zo makkelijk te vinden, zeker niet als je ze wilt combineren met een lekker drankje. Dit boek heeft me inzichten gegeven in verschillende soorten vis en hoe ze te combineren met bier.

culinaire bbq.jpg
Culinaire BBQ

Vlees, iedereen weet hoe je het moet bakken, maar hoe snij je dit het besten? Dit boek legt stap voor stap uit hoe je elk stuk vlees moet behandelen.

complete kookboek.jpg
Het complete kookboek

Niet elk boek moet gaan over BBQ, dit boek staat vol met grootmoeders recepten. Deze kan je perfect omtoveren tot een lekker BBQ-gerechtje.

nog eenvoudiger.jpg
Pascale Naessens: Nog eenvoudiger

Pascale Naessens in het boekenrek van een BBQ fanaat? Hoe is het zo ver kunnen komen?

Het moet niet altijd bombastisch met heel veel saus zijn. Uit dit boek haal ik inspiratie voor wat gezondere gerechten die snel klaar zijn.

nog eenvoudiger 2.jpg
Pascale Naessens: Nog eenvoudiger 2

In opvolging van Nog eenvoudiger heb ik dit boek ook gekocht, nog meer recepten met weinig ingrediënten die snel klaar zijn! Geweldig voor snelle gerechten tijdens een lunch.

echt eten.jpg
Pascale Naessens: Echt eten

BBQ moet niet enkel bestaan uit de 'ongezondere' gerechten met veel suiker. Dit boek gebruik ik als inspiratie voor de gezondere gerechten, want zelfs ik moet soms wat op mijn lijn letten.

geeks.jpg
Kookboek voor GEEKS

Zelf ben ik een enorme Fantasy-fan. Dit kookboek sprak me enorm aan door recepten uit titels zoals Harry Potter en Lord of the Rings. Als Geek moest ik deze natuurlijk in mijn bezit hebben.

mannenkookboek.jpg
Het enige echte mannen kookboek

Toen ik dit boek zag liggen wist ik dat ik hem in mijn rek moest hebben. De recepten zijn super simpel en echt op mijn lijf geschreven.

De inspiratie voor pure vleesgerechten haal ik uit dit boek.

bottom of page